perjantai 26. lokakuuta 2012

Lunta, yäk

Ei ole mennyt kuin puolisen vuotta siitä, kun viimeksi maa oli lumen peitossa. 
Yleensä olen ihastellut ensilunta, vaikken muuten talvesta pidä, mutta nyt oli liian lyhyt väli toipua edellisestä talvesta. Talvesta tulee luultavasti minulle piiiiiitkä ja vaikea, kun kesäkin jäi mielettömän lyhyeksi.

Ehdin eilen istuttaa onneksi krookuksen ja helmililjan sipulit, laitoin niitä sikinsokinsekaisin tuonne pihapuistoon, saavat levitä mielensä mukaan.
Laitoin myös vuodenaikaan sopivat kukkahärdellit ympäri pihaportaita, tänään ne onkin sitten jo lumen peitossa.

Eilen:Ja tänään:
Huolestuttaa se ettei meidän maalämpölaitteet ole edelleenkään saapuneet. Ne ovat nyt siis virallisesti kaksi viikkoa myöhässä, viimeisimmän tiedon mukaan olisi saapuneet tänään tai sitten alkuviikosta. Menee usko tähän touhuun :(

Voidaankohan me alkaa kohta vaatia jonkinlaista korvausta? Edelleen siis talo lämpiää öljyllä ja nyt pakkasten tultua lämmityskulut on jossain 25e/vrk!
Lisäksi meidän öljykattila on luvattu purkutyötä vastaan erään navetan lämmitykseen, sielläkin alkaa olemaan jo hätä lämmityksen saamiseksi :(

Sen sijaan ovellemme saapui pikkupoikien tapetti, joka on tilattu täältä. Se on kertakaikkisen ihana :) 
Vielä kun olisi valmis huone, johon sitä alkaisi ripustamaan...tuskaa lievittääkseni päällystin sillä Pringles-purkin, nyt mulla on spagettipurkki :D
Viime viikolla tuli ensimmäiset joululahjatkin poimittua, josta tulikin mieleeni...
Yksi mun suosikkibloggaajistani, eli Susanna, järjestää arvonnan omassa blogissaan. Arvontaan pääset tästä, KLIK!
Susannan Työhuoneen bamburättejä on meilläkin käytössä ja täytyy sanoa, että olen ollut todella tyytyväinen :) 
Osallistukaa arvontaan ja tutustukaa valikoimaan. Käsityönä tehdyt, hajuttomat ja pestävät bamburätit viehkeillä ja värikkäillä kuvioilla on varmasti varteenotettava idea joululahjaksi. Sieltä löytyy niin maatuskaa, kuplavolkkaria kuin heppaakin!


10 kommenttia:

 1. Ei se lumi vielä jää olemaan! Joulukuussa vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole vieläkään sulanut..ja lisää tulee koko ajan :)

   Poista
 2. En ole minäkään lumesta ja talvesta innostunut :/

  Toivottavasti saatte lämpöhommelit pian kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne edisty, ensi viikolla pitäisi talo lämmitä maakaivoilla :)

   Poista
 3. Moi, kiva, kun olet käynyt vastavierailulla blogissani :) En viitsi selittää tuolla oman blogin puolella tarkemmin, miksi kiinnostuin blogistasi, mutta voin paljastaa sen täällä. Olen kotoisin Lievestuoreelta ja vanhempani asuvat seudulla vieläkin. Huomasin Parolan asema blogista, että Lievestuoreen asemastakin olemassa oma bloginsa ja innostuin välittömästi! Kotinne rappusilla on odotettu Pieksämäeltä saapuvaa junaa monituiset kerrat ja asemavirkailijakin oli lapsuuden tuttavani isä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä kiva kuulla aseman tarinoita, meille kun Lievestuore ei ollut entuudestaan kovin tuttu vaikka Keski-Suomesta molemmat ollaankin :)

   Poista
 4. Voi toivottavasti saatte pian edullisempaa lämpöä. Kiitos tunnustuksesta jonka olet kauan sitten minulle antanut, pahoittelen etten ole sitä huomannut aijemmin, teen siitä vielä postauksen erikseen :)

  Kertakaikkisen kiva tapetti, sujuiko tilaus hyvin? Meilläkin kun kaivataan edullisia tapetteja..aika paljonkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaus sujui tosiaankin hyvin, oli helppoa ja toimituskulut kohtuullisia, tapetit tuli muutamassa päivässä kotiovelle saakka. Ainoa hieman hämmentävä juttu oli se kun lähetti soitti ennen aamuseiskaa, että olenko kotona. Ja olinhan minä, peiton alla lämpimässä..
   K-Raudoissa myydään Limelight-sarjaa, jossa on katsastamisen arvoisia kuoseja, eilenkin löysin kotiinviemisiä 9e/rulla :)

   Poista
 5. Miekään en ilahtunut lumesta. =(

  Voi toivottavasti teille tulee pian ne maalämpälaitteet. =/ Meillä lämmitetään puilla. Mutta alakerran uuni on puusyöppö...

  VastaaPoista
 6. Tänään jännitetään tuleeko laitteet, kuten väittävät, huomenna jännitetään tuleeko kaivuri kaivamaan ojat vaakaputkille, maanantaina jännitetään ilmestyykö asentajat ja sit enää jänskäillään lämpiääkö talo..

  Puulämmityskään ei enää kovin edukasta ole, jos ei puita saa omasta metsästä. Mutta jos uuneja olisi niin kyllä niitä käyttäisi, vaikka jo tunnelman takia :)

  VastaaPoista