tiistai 6. marraskuuta 2012

Maalämpöä taloon

No nyt!
Perjantaina ilmestyi pihaan maalämpölaitteet, viikonloppuna Häkkisen kaivuri ja maanantaina mies nousi vielä aamuviideltä viimeistelemään kaivuuhommat. Seiskalta tulivat öljykattilan hakija ja maalämpöasentajat. Tänään iltapäivästä laitteet hurautettiin käyntiin.

Tosin meillä on edelleen viileä, eikä lämminvesiputki tule vielä kylppäriin asti mutta silti, hiphiphurraa, meillä on maalämpö!
Jahka saadaan säädöt kuntoon niin varmaan lämpimämpääkin, sillä ainakin käyttövesi on kuumentunut moitteetta.

Piha näyttää vähän surulliselta, sinne meni mun kukkapenkki ja syreenivanhukset :(Vanhojen laitteiden purkutöissä mulle kerääntyi kaikenmaailman ihanuuksia, vanhoja mittareita, venttiilejä, ynnä paljon muuta mistä minä en tajua muuta kuin että nehän on ihan selkeetä steampunkkia!

Viessmannin asentajat jättivät meille muistoksi kaulahuiveja, teepaitoja, minttupastilleja ja avainnauhoja. Kyllä kannatti tämä mielettömän hintainen sijoitus ;)Todellisuudessa sijoitus pitäisi olla kyllä hyvinkin kannattava, vaikka minttupastilleja ei olisi herunutkaan.
Hinta kokonaisuudelle tulee olemaan noin 28 000e, joka sai meidät kyllä miettimään asiaa tarkkaan ja hartaasti. Meille on vielä mysteeri, mitä tuo aparaatti todellisuudessa kuluttaa sähköä mutta jos laskelmia, sekä muita käyttökokemuksia on uskominen, niin maalämpömme sähköihin menee  2000e/v, kun taas öljyyn menisi 6000e/v.

Jos joku hakee maalämmöstä vertaistietoa, niin meidän talo lämpiää nyt näillä laitteilla:
Maalämpöpumppu Viessmann Vitocal 200-G 17,2 kW 
Vitocell 100-E puskurivaraaja 200L
Vitocell 100-V käyttövesivaraaja 390L
Maalämpökaivot 2x170m

Kunhan käyttökokemusta kertyy, niin palaan asiaan varmasti :)
Meidän aseman kuulumiset sai tunnustuksen Kartanonrouva Eliseltä, kiitos!


Tässä kysymykset vastausten kera.

1. Elämäsi parhain saavutus? 
Minä itse. Elämäni ei ole aina ollut kovinkaan miellyttävä, tein aikoinaan vääriä valintoja ja maksoin niistä kalliisti. Mutta minusta tuli vaikeuksien kautta lopulta oikein hyvä, voin katsoa peiliin ja tuntea ylpeyttä itsestäni.

2. Kolme tärkeintä asiaa elämässäsi?  

  Perhe, koti, ystävät

3. Minkä näistä kaupungeista valitsisit matkakohteeksesi Pariisi, Rooma, Lontoo, New York?  

Kaikki kelpaisi, mutta haluaisin viedä rakkaani Brittein saarille. Ehkä sitten joskus 18 vuoden päästä.

4. Lempi liikuntamuotosi, kirjailijasi, musiikkisi ja taiteilijasi?

Oi kauhee.....sanotaan nyt liikuntamuodoksi vaikka muay thai (thaimaalaista alkuperää oleva potkunyrkkeily),  joka on harrastuksena todella koukuttava. 
Kirjailija onkin vaikeampi, pidän enemmän yksittäisistä teoksista kuin tietyistä kirjailijoista..olen siinä suhteessa vaikea, että minulta on monta kirjaa jäänyt lukematta ensimmäisten 20 sivun perusteella, jos en siihen mennessä ole alkanut oikeasti kiinnostumaan jostakusta hahmosta. Mutta nuorempana luin läpi ainakin Kaari Utrion, Stephen Kingin, H.P. Lovecraftin ja Edgar Allan Poen tuotannon. Toisaalta luin myös Jungia :D
Lempimusiikkini olisi kaiketi industrialia, mutta kuuntelen kyllä kaikkea rokettirollista dubstepin kautta klassiseen.
Lempitaiteilijoita mm. Giger, Dali, Schjerfbeck ja Rousseau ja ja..en minä tiedä. Eikun tiedänpäs,  Jan Vermeer :) 

5. Harrastuksesi? 
Juuri nyt tässä elämänvaiheessa en voisi oikeastaan sanoa harrastavani muuta kuin perheen ja kodin parissa. Ei vaan aika ja jaksaminen veny niin paljoa että voisin hypätä takaisin kehään.

Laitan tunnustuksen eteenpäin näille blogeille, jotka löysin vasta aivan hiljattain. Molemmilla mielenkiintoiset remonttikohteet:

http://villaidur.blogspot.fi/

http://vanhapastorila.blogspot.fi


3 kommenttia:

 1. Tuhannet kiitokset tunnustuksestasi - olen kovin otettu ja tulin hyvin iloiseksi!! Erityisen kivalta tuntuu, että olet tykännyt siitä, vaikka blogini on vielä varsin nuori.

  Terveisin Pilvi Villa Idurista

  VastaaPoista
 2. Niin ja vielä lisäyksenä onnittelut teille tämän vaiheen saamisesta kuntoon. Iso työ, iso satsaus, iso asia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pilvi, ja tulen varmasti seuraamaan blogiasi jatkossakin :)

  VastaaPoista