sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hetki Hesarissa

Vieläköhän tämän blogin olemassaoloa muistetaan?

Olen ainakin itse tuntunut lahjakkaasti laiminlyöneeni täysin tänne kirjoittamisen, tosin myönnän poteneeni syyllisyyttä siitä.
Alkuvuosi on valunut käsiin, tuntuu että elämässä on enää työ ja sänky. Aikansa siis menee, että perhe+työ -yhdistelmän handlaa kunnialla saamatta sydänkohtausta. Hatunnosto niille jotka sen jo taitaa ( ja jaksavat siinä sivussa vielä päivittää blogiakin..)


Nyt mun vaan oli aivan pakottava tarve tulla merkkaamaan tämä juttu itsellenikin muistoksi.
Helsingin Sanomat - Uuden ajan asemapäälliköt
Hesarin toimittajat ovat kulkeneet Suomen poikki lännestä itään ja haastatelleet rautatieasemien nykyisiä asukkaita. Me olemme päässeet mukaan ja koko kirjoitus oli minusta tosi viihdyttävä ja hyväntuulinen :)
Kuvassa oleva lippispäinen isoveikka ja sylissä oleva pikkuveikka ovat molemmat tämän päivän synttärisankareita. Toinen täytti 13 ja toinen 3. Mun mussukat :)

16 kommenttia:

 1. Just äsken luin juttua, kun en aamulla ehtinyt. Tärkeää perinteen tallentamista. Onnea sankareille! Ja ihanan värinen ovi!

  anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja tiedätkö, kun me ensimmäisen kerran käytiin täällä katsomassa asuntoesittelyssä niin taisin möläyttää ääneenkin että "jaa, ovet täällä ainakin maalataan ensimmäisenä" tms. Onneksi mieli muuttui hyvinkin pian ja kertakaikkiaan rakastan yläkerran ovien ja listojen vinkeää keltaisenvihreää väritystä.

   Poista
 2. Minä luin ahnaasti aamulla sen jutun, ja kärsin ihan hirveästi, kun heti alkuun kerrottiin veljeksistä, jotka olivat ansiokkaasti ryhtyneet raiskaamaan asemiaan. Luojan kiitos on olemassa myös teikäläisiä.

  Kiinnostavaa oli se, miten erilaisia käyttötarkoituksia asemille siinä tuli esiin. Savonlinnan kommuunia olisi hauska päästä kurkistamaan lähemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua jäi kaihertamaan Huutokosken kohtalo. Toivottavasti sinne saadaan katto kuntoon ja uusia asukkaita piankin, jotta niin upea rakennus säilyisi.

   Poista
  2. Juu, samoin se minuakin kaihersi. Osti vahingossa aseman? Ohhohhoijaa...

   Poista
 3. Kyllä muistetaan ja juttu luettiin jo aamukahvilla. Onnittelut, tosi kiva juttu paitsi kokonaisuudessaan, mutta myös teistä!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkistä, luin nettijutun ja katselin kuvat. Onneksi on olemassa ihmisiä joita kiinnostaa suomalainen kulttuurihistoria rakennuksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus syksyllä pohdiskelin että voisi kysyä joltain toimittajalta jos jaksaisivat innostua vanhoista asemista.
   Oli tosi kiva siis että asemat saavat niille kuuluvaa huomiota osakseen, toivottavasti tarina saisi jatkoa ja päästään lukemaan lisää kotimaan lakkautettujen asemien kuulumisia.

   Poista
 5. Ensinnäkin Onnittelut sankareille! Ja toisekseen kiitokset vinkistä, käytiin paperiversiokin ostamassa kun on niin mielenkiintoista lukea mitä näille asemille nykyään kuuluu. Ja paljon peukkuja teille, toitte erittäin tärkeän näkökulman esiin artikkelissa!

  VastaaPoista
 6. Onpas mukavaa kuulla teistä näin lehdessä ja blogissa. Innolla käyn aina kurkkimassa oletteko saanut blogiin jotain kivaa päivitettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä siis yrittää saada aikaan jotain luettavaakin :)

   Poista
 7. Mukavaa kun olet jaksanut kirjotella tänne, minäkin käyn tämän tästä tarkistamassa kuulumisia :) Onnittelut myös täältä sankareille! Kiitoksia linkistä, kävin lukemassa jutun ja katselin kuvat. Hurjan näköistä kun Tuurin asemalla oli moottoripyörät sisällä, itse olen asunut lapsuuteni Mustasaaren asemalla, joka oli ihan samalainen kuin tuo Tuurin asema, miellän siis paikan enempi kodiksi kuin talliksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin kanssa kauhun sekaisin tuntein tuota mp-tallia, mutta toisaalta, mielummin jotain käyttöä (ja kunnossapitoa toivon mukaan) kuin olla yksin ja kylmillään. Tuurin asemalla on ainakin joskus aiempina kesinä ollut parkissa pari vanhaa junanvaunua ja ne on toimineet majoitustilana. Hauska idea!

   Poista