sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

yllätyksiä eteisessä
 Isäni on luvannut tuoda meille nyt keväällä  -20 luvulla Helsingin keskusvankilassa tehdyt kaapit. Ne kaapit on olleet vanhemmillani koko elinikäni ja varmasti pidempäänkin. 

Meillä on jokaisessa remontoimattomassa huoneessa satunnaisia kalusteita ja muuta roinaa, enkä halua että ne kaapit menee sinne kasvattamaan sitä sotkua yhtään enempää, vaan niille täytyy olla kunniapaikka valmiina odottamassa. Joten nappasin työkalut kainaloon ja lähdin irrottamaan alakerran eteisestä muovimattoa.


Kuvittelin tähän menevän koko päivän. Jokainen joka on lautalattiasta irroitellut muovimattoa ja sen alla olevaa huopaa, tietää mistä puhun. Mutta tämä lähtikin nätisti lähes kokonaisena sen jälkeen kun olin irroittanut jalkalistan juureen (muovimaton asennuksen yhteydessä?) kiinnitetyn kapeamman listan. 
Eikä lattiassa ollut kuin kolmisenkymmentä naulaa huopaa kiinnittämässä.

Huone on vain muutama neliötä, mutta aivan täydellinen tarkoitukseensa. Tapetit ovat kärsineet ajan saatossa, mutta uskon että ajanmukainen puolipanelointi piilottaisi pahimmat repeämät ja ryhdittäisi huonetta kummasti.


Varsinaisia yllätyksiä tässä huoneessa oli: 
- Vanhat tapettikerrokset
- Uskomattoman hyväkuntoinen lautalattia
- Lattian alkuperäinen väri. Olin kuvitellut että se olisi punaruskea kuten lattialistat on, mutta sieltäpä paljastuikin tumma harmaanruskea sävy joka kaihertaa mun mielessäni nyt sen verran että voi mennä suunnitelmat uusiksi ja palautamme sen värin lattioihin.

Ehkä parasta oli kuitenkin ikävien yllätyksien puute. Olin henkisesti valmistautunut käytännössä mihin tahansa, mutta nyt on hyvä mieli :)


Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että ensi kesän kunnianhimoisin tavoite on saada alakerran asunto kuntoon. Tästä se alkaa!

10 kommenttia:

 1. Tapetti on tosi kaunis. Ehdottomasti säästäisin jos suinkin vain pystyy.
  Joskus on ihan kiva kun selviää helpommalla kuin oli ajatellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä että tapetti säilytetään, sillä ne kaikki pahimmat revenneet nurkat on aika alhaalla. Muualla on lähinnä naulanreikiä, jotka peittyy kaappien taakse ja peilillä, tauluilla, naulakoilla....mitä roinaa sitä keksiikään sinne ripustaa :)

   Poista
 2. Hieno tapetti. Ja lattian tummanharmaa sopii tosi hyvin tapettiin.

  Ihana yllätys. Meillä tää talo on niistetty lähes kokonaan puhtaaksi. Missään ei ole mitään.

  a

  VastaaPoista
 3. Paras kohta postauksessasi oli lause "Ehkä parasta oli ikävien yllätyksien puute" : ) Vain vanhan talon remontoija voi tietää, että juuri tämä on toiveiden täyttymys. Hauskasti sanottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri. Sai huokaista, että tiedossa on vain kevyttä maalaushommaa sen sijaan että koko lattia menee uusiksi :)

   Poista
 4. Tuollaista yllätystä onkin mukava katsella, hyvältä näyttää lattia ja tapetitkin on kivat. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkään minä niitä katselinkin ja ihastelin jonkun kätten töitä :)

   Poista
 5. Ei yllätyksiä on parhaita yllätyksiä ;D Jäin katselemaan tuota yhtä ikkunan kuvaa ja sen kaunista hantaakia. Hieman kaiholla ajatelen meidän taloa, koska sieltä otettiin vanhat ikkunat pois ja laitettiin uudet tilalle. Siis edellinen omistaja. Ehkä ne oli niin huonossa kunnossa. Itse olisin halunnut edes yrittää pelastaa/pelastuttaa ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä senkin, jos äkkiseltään on tuntunut paremmalta vaihtoehdolta ostaa uudet ja tiiviimmät ikkunat, kuin alkaa korjaamaan käsityönä vanhoja ja vetäviä karmeja...
   Ikkunoista tulee kuitenkin vanhalle talolle tärkeää korvausilmaa, eikä ole suinkaan pelkkä epämukavuustekijä, sitä ei välttämättä tule ajateltua.
   Toki esteettisyyskin on ihan omaa luokkaansa :)

   (Luultavasti kiroan nuo ikkunat alimpaan helvettiin siinä vaiheessa kun on meidän vuoromme alkaa niitä saneeraamaan..)


   Tuo ikkunan salpa oli minullekin iloinen ylläri, taitaa olla ainoa lajiaan meidän talossa. Tiedän että naapuritontin makasiinissa on samanlaiset kaappien hantaakeina ja niitä siellä käydessäni ihailin.

   Poista
 6. No onpa varmaan ollut hyvä mieli siitä, ettei ikäviä yllätyksiä tullut. Muovimattoa irrottaessa kun ei voi juur tietää, mitä sieltä vastaan tulee:)

  VastaaPoista