keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kun ei pääse tekemään, niin pitää haaveilla..

Pitkästä aikaa...tunnen jonkinlaista huonoa omaatuntoa kun olen niin laiska päivittelemään meidän aseman kuulumisia. Tarkoituksena oli pitää remppapäiväkirjaa mutta vanha kotimme vieläkin on ilman ostajaa ja rempparahat nököttää pankinjohtajan kirstussa.
Toinen syy on tuo alakerran kirpputori, se kun saadaan ensi kuun loppuun mennessä pois talosta niin voidaan vihdoin alkaa ihmettelemään tulevaa huonejärjestystä ja aloittaa taas pienen budjetin jutut.
Ensimmäisenä haluaisin laittaa kodinhoitohuoneen (entinen henkilökunnan keittiö) kuntoon, siellä riittäisi maalaaminen, yläkaappien vaihtaminen avohyllyiksi (miehen vanhemmilta löytyisi mukavan rouheaa harmaata lautaa) ja alakaappien ovien uusiminen. Huoneeseen jää tiskiallas ja hella, askartelemisia varten.
Nyt huone näyttää tältä:

Seinissä on ruman vihreä maali, huoneen 4 ovea on oranssinruskeat ja lattiassa tummanvihreä linoleumi. Lattiat menee uusiksi sitten joskus, kun laina vihdoin irtoaa.
Ikkunoista revin eilen vanhat verhot alas ja voi että limakalvoja kirveli pitkään sen jälkeen, yök..

Tästä kuvasta kun käännyttäisi vasemmalle, päästäisi pukuhuoneeseen:

Nyt se toimii roinavarastona, kuten pari muutakin huonetta..vaikea on mitään minnekään sijoittaa kun ei ole vielä paikkaa minne laittaisi. Ja tuon oven takana on meidän murheenkryyni, eli suihkuhuone:
Täällä pesii hometta, siitä voi olla aivan varma. Mutta me tiesimmekin sen jo kauppaa tehdessä ja päätimme, että se ei ole este. Kun kelit lämpiää, tämä huone puretaan. Tilaa olisi laittaa sauna ja suihku, sillä tuosta saisi yhden seinän purettua ja siivouskomerosta tulisi lisätilaa. Tuossa huoneessa on myös pisuaari, meidän pojat pitää sitä maailman hienoimpana keksintönä :D

Pukuhuoneesta kun jatketaan eteenpäin, on käytävän varrella wc ja sitten yksi huone, joka on saattanut olla jonkinsortin lepotila kun siellä on kiinteä vaatekaappikin. Nyt siellä on poikien autorata :)
Hieman haaveilin, tehdäänkö tästä tilasta walk-in-closet. Pukuhuone johon mahtuisi kaikkien vaatteet, petivaatteet ja pyyhkeet.

Viereisessä huoneessa on jotain melkoisen arvoituksellista. Se on sähköhuone, jossa on julmetun kokoinen sähkötaulu. Meille vannotettiin moneen otteeseen, että taulu ei ole käytössä.
Vaan ollaan huomattu, että siitä tulee sähköt ratapihan valoihin, kuulutuksiin sekä kaikki sähköt näihin huoneisiin, joita tässä nyt esittelen. Sähköyhtiön mukaan taulun omistaa VR. Tietää meille paljon ilmaista sähköä, mutta mitenhän se vielä kostautuu...Mitäs jos tosta sulake palaa tai muuta, tuleeko meille heppuja omilla avaimilla sisään vai mitähäh? En tajua, enkä ole toistaiseksi uskaltanut edes kysyä..

Sittenpä saavumme kirpputorille, näissä kuvissa on odotussali (pimeä kuva, mutta en kehdannut mennä siirtelemään kirppiksen verhoja) sekä iso toimistohuone:
Odotussalista tehdään todennäköisesti iso olohuone ja toimistosta 2-3 makuuhuonetta.
Toimiston valokuva on otettu lipunmyyntiluukun pleksin läpi. Hauska yksityiskohta, joka pitää säilyttää :)
Odotussalissa on nurkassa toinen wc jossa suihkukaappi, onneksi, niin voi huoletta repiä sen toisen suihkun auki.

Jossain vaiheessa raapustelin pohjapiirroksiakin

Ehkei ihan ammattitasoa, mutta kun on edes jotain konkreettista nenän alla, on helpompi pyöritellä mielessään mitä laitetaan minnekkä.

Pohjapiirroksista tulikin mieleeni, että meidän kuopus vietti nimiäisiä ja hänestä tuli Tuure. Nimi tulee arkkitehti Thure Hellströmistä, joka on meidänkin talon suunnitellut. Nimi jäi molemmille mieleen ja sopii pienelle asemapäällikölle täysin.

Kunhan tuo aurinko herättelee minut talvikoomasta niin koitan saada jotain valokuvan arvoista aikaiseksi. Siihen saakka heipparallaa!

2 kommenttia:

 1. Tosi mainiota, että nimesitte poikanne Thure Hellströmin mukaan!

  Walk-in-closet olisi kyllä unelmainen asia!

  Mutta älkää ihmeessä saunaa laittako talon sisälle, luotte sillä pahimmassa tapauksessa vaan uuden homeenkerääjän tuon vanhan suihkun tilalle.

  VastaaPoista
 2. Olet ihan oikeassa, sauna on riskialtis haave ja mieluiten haluaisimme puusaunan pihalle.
  Ja nyt tulee se "mutta" :) Meillä ei ole piharakennuksia, eikä välttämättä sellaiselle edes heru lupaa. Ja jos me saisimme ostetuksi asemaan kuuluneen vanhan piharakennuksen naapurilta, niin sitten jää mietittäväksi että haluammeko hiippailla pesulle kaiken kansan nähtävillä. Meidän pihamaa on siis paikallisen torin vieressä :D
  Ehdottomasti kuitenkin nämä vaihtoehdot olisi mieluisampia kuin se sisäsauna. Ehkä meille ei tule saunaa ollenkaan, sekin on mahdollista.

  On oikeastaan ihan onni, että ei päästä tekemään remppaa noin vain. Tulee kaikki tehtyä hyvin harkiten :)

  VastaaPoista