keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kaikenlaista..hajatelmiaTäällä lohkottiin tonttia aseman alueen suuresta määräalasta ja pikkuhiljaa alkaa tuntumaan todelliselta, että tämä on oikeasti meidän koti, kukaan ei tule hutistelemaan meitä talonvaltaajia pois :)


Koti sai nimekseen Humaljoki, onhan tämä leidi siirretty aikoinaan sieltä tänne nykyiseen majapaikkaansa. Taustat on vähän sillisalaattia, mutta niistä voisi päätellä että tämä asematyyppi on suunniteltu 1915, jolloin tämä (ensimmäinen lajissaan) on myös noussut pystyyn Humaljoella. Vuonna 1928 rakennus purettiin ja siirrettiin Lievestuoreelle. 
Äkkiseltään luulisi, että olisi helpompi rakentaa uusi, kuin alkaa tällaista palapeliä purkamaan ja kasaamaan?
Humaljoki on nykyisin Venäjän puolella ja nimeltään Ermilovo.


 

Nuohoojakin kävi putsaamassa tulisijat, edellisestä kerrasta oli vierähtänyt useampi vuosi mutta kehui hyväkuntoisiksi ja pitihän se heti laittaa pannukahvit tulemaan (ei meillä kyllä muuta juodakkaan, mutta puuhella on aina puuhella). 


Tuona päivänä muutenkin meinasi olla nokka jäässä, kun ulkona jo syksy selkeästi on tullut ja meidän öljytilanne on ihan nollilla. Lisää ei oikeasti ole kehdannut tilata kun sitä maalämpöä tässä odotellaan..toimenpidelupa saapuikin maanantain postissa :)
 
Muuten se elämä onkin sitä arkista eloa, useamman lapsen kanssa päivät vaan vierii holtittomasti menemään.
Viime aikoina on ollut hieman vaikeuksia nukkumisessa tuon kuopuksen kanssa, siitä johtuen olen tosi hajamielinen ja joutuu skarppaamaan välillä kovastikin, että saa asioita hoidettua. Mulle kun sanoo jotakin, niin olen viiden minuutin päästä sen unohtanut.. 

Mutta aina kun ehdin tovin istahtaa, haaveilen tulevasta, tapeteista, keittiöstä, millaiset verhot mihinkin huoneeseen, miltä siellä ylipäätään näyttää, tuoksuu ja tuntuu. Vielä minä sen näen, jahka jotain taas saisimme aikaan. Kun on valtavasti projektia joka puolella, tulee vähän tehtyä siellä täällä, eikä mitään näkyvää synny niin nopeaan ja se on tällaiselle "kaikkitännemullehtinyt"-ihmiselle haaste ;)


Projektina olisi  tytölle huone alakerrassa, olen soitellut lattialaudan perään (joku torspo olikin ne lattialevyjen alta löytyneet vanhat lankut leikannut pitkittäin ja poikittain katki ja laittanut uudet lämmitysputket samaan tasoon lautalattian kanssa)
Eilen löysinkin rautakaupan poistokorista pari rullaa Limelightin tapettia, maksoin huimat 12 euroa!
Ainakin tämä sopii tytön sängyn (Ikean musta metalli-kiemura sohva/sänky, malli muutaman vuoden takaa) ja kaiken sen muun mustuuden kanssa, mitä kalusteita siltä löytyykään. Tuo sopisi hyvin yhdelle seinälle ja muille harmaasävyistä maalia.
En tosin saanut vielä armon teiniltä suostumusta tapetoida tuolla sille yhtään seinää.....

5 kommenttia:

 1. On se kyllä älyttömän komea rakennus! Tiedätkö, joskus minulle tulee vähän kateellinen olo, kun toisten asemat ovat niin paljon hienompia kuin meillä. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea rakennushan tämä on mutta älä huoli, hetkittäin minulle iskee kateus hieman pienempiä rakennuksia kunnostavia kohtaan :)
   Pidän kovasti ihan rintamamiestyyppisistä rakennuksista ja pienemmässä talossa on kiva kun voi aina tehdä pinnat uusiksi kun kyllästyttää. Olen itse niin vaihtelunhaluinen, että tekee mieli laittaa jo niitä valmiita (tai pikemminkin semi-valmiita) huoneita uusiksi, ennenkuin uusia valmistuu.

   Poista
 2. Asemakateus;)

  Upea rakennus, hieno tapetti ja mistä on keittiön alakaappi kotoisin? Pitikö kiinteistölle olla nimi lohkomisessa vai halusitteko itse sen antaa? Me odotellaan myös maanmittaria.

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä se nimi teiltä kysytään lohkomisessa, eli eikun keksimään!
   Keittiön kaappi on Jyskin senkki, ostimme niitä kaksin kappalein ja jossain vaiheessa toinenkin tulee samalle seinälle, laitamme päälle yhtenäisen pöytälevyn johon upotetaan tiskiallas.

   Poista
  2. Oli muuten hankalaa keksiä nimi! Minä olisin halunnut meidän tiluksista Vimmolan, mutta Sulon ehdottama "Immolan vanha asema" kuitenkin tuli papereihin.

   Poista