lauantai 29. syyskuuta 2012

Maalämpöjuttuja -kaivot porattu


Maalämpö-järjestelmä tilattiin loppukesästä ja saimmehan mekin sitten toimenpideluvan järjestymään, kunhan ensin opettelin piirtämään asemapiirroksen oikein ja sain pari lausuntoa liitteeksi. 
Lähinnä kai olivat huolissaan siitä, että mitä poraus tekee viereiselle junaliikenteelle ja vastaavasti, että mitä junaliikenne tekee porakaivoille.

Geodrillin poraajat saapuivat eilen ja pari tuntia sitten saivat homman päätökseen.
Pihassa on nyt kaksi kipaletta 170m syvyisiä porakaivoja, todisteena kuraläntistä töröttää pari hassua letkunpätkää ja vaihtolava täynnä harmaata mönjää.


Ilmeisesti saamme parin viikon ajan odottaa laitteiden asennusta. Siihen saakka käymme kylmässä suihkussa, koska lämminvesivaraajamme on rikki, ja kannamme lämmitysöljyä kanisterissa lähihuoltsikalta. Jokainen päivä öljyä menee 15 litraa, joten en pistäisi pahakseni jos toimitus ihan vahingossa aikaistuisi..

Maalämpö oli aika alusta saakka meille selvä valinta, sillä vaikka kustannukset on tietysti kovat, me maksaisimme sillä hinnalla tämän lukaalin öljylämmitystä vain nelisen vuotta.

Toki tämä investointi tulee näkymään sähkönkulutuksessa, mutta olemme optimistisia ja luotamme että laskut pysyvät kohtuudessa, ainakin huomattavasti kohtuullisempina kuin öljylaskut. Optimismi kannattaa aina, kunnes totuus iskee kuin märkä rätti vasten kasvoja, eikös vaan? :D..........Äkkiseltään joku saattoi huomata kuvassa nelijalkaisen otuksen. 
Kyseessä on perheeseemme adoptoitu puolivuotias Roomeo-poika, joka toivon mukaan pelottelee kaikki möröt pois meidän nurkista. Että morjens vaan kaikille tutuille (kohta soi puhelin..) ;)


2 kommenttia:

 1. Komea Roomeo! Meilläkin päädyttiin maalämpöön sekä haukkuvaan hälytysjärjestelmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukku-järjestelmä onkin osoittautunut oikein toimivaksi, eikä kuukausimaksukaan päätä huimaa :)
   Maalämmöstä kävinkin kommentoimassa sinne teidän aseman päiväkirjaan, muistahan sitten kertoa kokemuksia!

   Poista