maanantai 12. marraskuuta 2012

Isänpäivän kirppislöydöt

Meidän isänpäivä meni vähän muuten kuin isin kanssa. Isi oli koulutuksessa, joten suuntasin poikien kanssa kirppareille. Illalla kuitenkin kahviteltiin isukin ja toisen papan seurassa.

Kirppiksen saldo oli aika hedelmällinen, en pitkään aikaan olekkaan tehnyt noin paljon kivoja löytöjä. Vaatteitakin löytyi useampi kassillinen, takkeja lähinnä, mutta muutakin kivaa.


Sininen emaliastia 3e, valurautaiset hyllynkannattimet 3e, vanha pahvirasia jossa erilaisia koristenauhoja 1e, emaloitu juustokupu 2e, pitsinen pöytäliina 1,5e, peltirasia 2e, myrskylyhty 2e, Röstrandin lautaset 1e/kpl, sininen emaloitu valurautapata 15e ja suuri lasikupuinen jugend-valaisin 5e. 

Valaisimeen pitää vaihtaa uudet johdot, mutta oli kyllä TOSI mieluinen löytö, kääntelin valaisinta käsissäni hetken että onko siinä väärä hintalappu.. 
Kuvista muuten uupuu turkoosi paperitähti, jossa on oransseja strasseja tms. Siitä maksoin 2e, eiköhän se sitten jossain joulukoristekuvissa ole mukana :) 


Sain minä sen meidän eteisenkin maalatuksi. Valkoinen väri hirsissä jakaa mielipiteitä kahtia, mutta minä tykkään. Valkea maali tuo esille puun kaikki epätasaisuudet ja saa seinän näyttämään puhtaalta. Vielä kun sen eteisen saisi järjesteltyä ja lampun kattoon. Lampuksi valikoitui valkea lasinen pallovalaisin, joka myös oli puoli-ilmainen kirppislöytö.

Maalaushomman lisäksi tein yhdestä ajatuksesta totta, nimittäin vanhasta puu-uunin pellistä tuli liitu/magneettitaulu keittiön seinälle.



Taulun taakse kiinnitin teipillä paperia, ettei ruostunut (anteeksi, patinoitunut) pelti jätä jälkeä maalattuun seinäpahviin. Kiinnitys on ihan tavan ruuveilla, joiden kannat maalasin mustaksi niinkin ammattimaisella tavalla kuin mustalla kynsilakalla.
Punaiset magneetit on tytön viime tet-harjoittelun muisto Pentikiltä ja lappuset tuli minulle kivana yllätyksenä USAsta taannoin paketin mukana, kun viime keväänä tilasin meidän talon numeroksi entisen bensa-aseman numerokyltin Etsyn kautta. Valokuvan takana oli teksti "The Little House", en tiedä mikä talon tarina on mutta näyttää viehättävältä.

6 kommenttia:

  1. Teit tosi hienoja löytöjä! Vaikka valaisin oli tosi halpa, niin kivaa, että ihmiset muistavat toisinaan myydä tavaroitaan kirppiksellä kirppishinnoilla :) Itse törmään ihanuuksiin, jotka on hinnoiteltu vähintäänkin antiikkikaupan hinnoin...

    Toivottavasti et pahoittanut mieltäsi siitä, mitä minun blogissani lukee valkoisista hirsiseinistä. Se on eri asia omassa kuin toisen kodissa :) Meillä ei tarvita kirjastohuoneessa valkoista väriä, koska huoneessa on entiseen kauppaan kuulunut mielettömän suuri ikkuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enhän minä siitä mieltäni pahoita, jokaisella meillä on oma makumme ja sehän on pelkästään hyvä asia :)
      Tiedän siis muitakin, jotka pitävät enemmän maalaamattomista hirsistä. Minultakin on kysytty, että en kai aio maalata kaikkia hirsiseiniä. No aion. Joskus. Jos jaksan :D Tai ehkä ajan mittaan tykästyn niihin tuollaisenaan kuin ovatkin, nyt miellän ne jotenkin epäsiisteiksi ja likaisen oloisiksi vaikka ne onkin putsattu.

      Ja siitä olenkin samaa mieltä sun kanssa, että kiva kun jotkut vielä hinnoittelee tuollaisia aarteita niin että niitä iloisin mielin poimii omaan kotiinsa :)

      Poista
  2. Kivoja löytöjä ja ihan kivoilla hinnoillakin :) Meilläkin taitaa jossakin vaiheessa jokunen hirsiseinä saada valkoista maalia pintaansa, kaseiinimaalia löytyisi tuolta jo valmiiksikin, sitten kunhan jaksaa :D Univelat painaa päälle täälläkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotoveri :) Oli kyllä jännä miten kaseiinimaali oli säilynyt vaikka säilyvyys piti olla vain 2kk avaamisesta. Vai liekö sekin joku direktiivien mukainen merkintä.

      Poista
  3. Älä anna periksi valkoisten hirsiseinien kanssa! Täällä siis myös yksi niiden kannattaja. : D

    Olen samaa mieltä, että hienoa, kun löytää kirppikseltä asioita kirppishinnoilla. Masentavaa välillä tuo ylihinnoittelu.

    VastaaPoista