maanantai 3. helmikuuta 2014

Viileä tuunausTerveiset nuhanenältä! 
Tulehtuneiden olkapäiden vuoksi olen sairaslomalla, joten nuha menee tässä sivussa hyvällä omallatunnolla. Ja kuten kuvasta näkyy, on meillekin tullut talvi.Kädettömänä en paljoa kotia voi laitella, katselen vain jokaista nurkkaa joka huutaa kalusteiden siirtämistä, naulojen naputtelua tai levyjen purkamista..

Mutta jotainhan mun on keksittävä aikani kuluksi, joten olen hakenut inspiraatiota kirjaston DIY-kirjoista. Niistä ei vielä ole sopivaa toteutuskohdetta löytynyt, mutta uhriksi valikoitui tällä erää jääkaappi-ressukka. 
Perus-jenkkikaapista on irroitettu muoviset kahvat aikaa sitten, koitan bongailla oikean kokoista metalli- tms kahvaa tilalle aikaa myöten, mutta meneehän tuo ilmankin.

Maalaamista tai tapetoimistakin olen miettinyt, mutta kymmenisen minuuttia aikaa vienyt teippaus piristi tätä keskellä seinää pönöttävää möhkälettä oikein mukavasti :) 

Viirit on leikattu liitutaulutarra-arkista ja "narut" on kuvioteippiä. Kumpaakin taitaa löytyä nykyisin aika monesta huushollista :)

Kun tämä kyllästyttää, voisi tehdä vaikka salmiakkikuvioita. Tai Hemi-raidat. Tai maalata sitten koko höskä. Tai jos joskus saisi 
uuden jääkaapin..
Tosi hauskoja jääkaappituunauksia tarjoilee myös iki-ihana Pinterest :)


 

  


19 kommenttia:

 1. Otan osaa ja tiedän tunteen kun ei voi kuin maata sohvalla ja miettiä tekemättömiä töitä ja nurkkia...

  Mulla oli aikanaan kans toisen olkapään kiertäjäkalvo jatkuvasti tulehtunut, otin siihen kortisonipiikkejä muistaakseni neljästi. Nyt ei ole enää muutamaan vuoteen vaivannut kun on tullut lihasta niin paljon ympärille, ettei löysä nivel pääse hinkkaamaan kalvoa. En tiedä mikä sun olkapäitä vaivaa, mut jos on jotain samantyyppistä niin suosittelen lämpimästi lihaksia :) Fyssarikin siitä sanoi, mutta toimistotyöläisenä/ kaupunkilaisena niitä ei tullut itsestään ja kuntosalihommat ei kiinnostaneet. Nyt menisin kyllä tämän uuden olkakivuttoman elämän myötä salille, jos ei olisi noita muita hommia joiden sivutuotteena ne lihakset on kasvaneet. Seuraavaks pitäis jumpata lihaskorsetti sellaiseen tikkiin, ettei välilevy pääse pullistelemaan! Tervetuloa keski-ikä, ei vaan paikat enää kestä ilman huoltoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta :)
   En tiedä onko lihaksista ihan niinkään puutetta, mutta niiden käyttö on ollut aika ajattelematonta. Toisinsanoen, revin itsestäni joskus ihan liikaa irti ja pelkkä naisen tahdonvoima tuntuu siirtävän vuoria ;)
   Oikeassa olkapäässä on vaurioita kudoksissa ja limapussin tulehdus, jotka toivat esiin myös mitä ilmeisemmin TOS-oireyhtymän ja aiheuttaa siis myös hermokipua..
   Ja tietysti kun nyt on oikea käsi ollut kuukauden käyttökiellossa, on se vasen niin ärtynyt että kohta ei käytetä enää sitäkään. Ehkä se vasuri kaipaisi sitä lihasjumppaa, mutta onhan meilläkin tässä tämä ikioma kuntosali ikuisine remontteineen..
   Välilevyn pullistumilta olen kyllä onneksi toistaiseksi välttynyt, välilevyt on meillä ukon ongelmana. Ikävää jos olet sinäkin siitä saanut riesan. Ja siis mikä keski-ikä? Eipäs nyt aleta siellä :D

   Poista
  2. Joo mullakin kipeytyy paikat juuri noiden repimisten takia, etenkin tuo selkä missä siis on yksi välilevy vinksallaan. Alkuun kipeytyi se olkakin remppahommissa, mutta nyt kun "jumppa" on jokapäiväistä hevosten ja puunkannon takia, se on tasaisempaa eikä aiheuta tulehdustiloja. Lihakset saan kyllä jumiin erittäin helposti huolimattomuuttani...

   Mä oon sua muutaman vuoden lähempänä 4-kymppiä, välillä näiden kremppojen kanssa tuntuu hyvinkin keski-ikäiseltä, ei kyllä muuten :)

   Tsemppiä! Ainiin ja juuri joogan aloittaneena suosittelen sitäkin lämpimästi itsensä huoltamiseen!

   Poista
  3. Puunkanto onkin tehokasta, varmasti myös hevosten kanssa toimiminen :)
   Odotusaikoina olenkin käynyt joogassa, vaan nyt lasten kanssa ei tahdo aika riittää itsensä huoltamiseen vaikka varmasti pitäisi sitä aikaa vaan ottaa itsellekin. Tällä viikolla koitan uintia, katsotaan miten hyvin kädetön pysyy pinnalla ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin pidän niistä niin paljon, että ennemmin eletään pienen vedon kanssa kuin laitan niihin verhoja peittämään :)

   Poista
 3. Auts, kuulostaa ikävältä vaivalta. Mutta nuo ikkunat, niihin ja takana näkyvään talvimaisemaan minunkin huomioni kiinnittyi. Ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasta melkein voisi kuvitella, että ikkunasta näkyisi vain kaunista, lumista maisemaa :) Todellisuudessa noiden puiden takaa näkyy koko pieni ja ankean oloinen keskusta. Toisaalta alan olla siihenkin niin tottunut, että oikeastaan ihan kiva katsella ihmisiä puuhissaan.

   Poista
 4. Voi vitska, kurja vaiva sulla, tiedän turhautumisen tunteen kun näkee koko ajan kaiken mitä pitäis/olis kiva laittaa kuntoon. Toivottavasti toivut tuosta, saat jonkin avun kipuihin. Ja siis nuo ikkunat tosiaan, niin kauniit :) Makee tuli teidän jääkaapista ja ihan makeita on nuo muutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Huomenna aloitan homeopaattisen hoidon, jännä nähdä mitä tapahtuu (vai tapahtuuko).

   Poista
 5. Pieni tuunaus piristää aina - toivottavasti se edesauttaa nyt oloasi eli pikaista paranemista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pienetkin jutut tekee paremman fiiliksen :)

   Poista
 6. Kahvat meilläkin irti. Ilmankin pärjää, mutta oispa hieno tuollainen värikäs kaappi. Ihanan isot ikkunat teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoviset kahvat tosiaan vain rumentavat, ilman on parempi!

   Poista
 7. Auts, tulehtuneet olkapäät kuulostaa ikävältä ja kivuliaalta :(. Pikaista paranemista siis ja toivottavasti homeopatia auttaa (siitä muuten kuulisin lisää, siis kokemuksistasi).

  Ihanat nuo ikkunat, kertakaikkiaan. Ja voi miten pienellä tulikaan huikea muutos jääkaappiin. Tosi kiva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin kirjoittavani jossain vaiheessa homeopatiahoidosta, voin ainakin todeta voivani jo aika hyvin, johtui se sitten siitä tai ei :)

   Poista
 8. Moi! Blogissani on sinulle haaste, missä blogini syntyy, jos haluat tehdä sen, niin ole hyvä =)
  Homeopaattisista on muuten meillä ainakin hyviä kokemuksia, niin eläimillä kun ihmisilläkin käytettynä. Erilaisiin vaivoihin, vammoihin, paranemisen tukena ja jopa hevosen kisa-stressiin :) On käytetty ihan omatoimi hoitoa, mutta on myös tilattu hepoille ihan oikeilta arvostetuilta homeopaattisilta hoitajiltakin apua, ja sitä on myös heiltä toimivasti saatu.
  Ja tosi kivoja jääkaappi idiksiä!

  VastaaPoista
 9. Äh, kirjoitinpas taas aika selkeesti... Siis noi sun jääkaappi-idikset on kivoja, emme ole saaneet homeopaattisilta hoitajilta jäkaappi-idiksiä, vain apua kulloisiinkin probleemiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   Kiitos haasteesta, vastaan siihen het nyt samalla :)

   Poista