keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Maalari maalasi taloa, vihreää ja harmaata..

..Tai ainakin sitä harmaata on tullut lätkittyä lattiaan, vihreä väri koitetaan saada keittiön seinille viikonlopun aikaan, nyt vaan on tämä lattiaproggis mennyt kaiken muun edelle :)
Valitsemani Betolux Akva -lattiamaalin sävy olikin lattiassa täysin harmaa, ei mielestäni ole vivahdustakaan siitä rusehtavuudesta joka värilastussa oli. Eipä ole eka kerta kun Tikkurilan värikartta on täysin pielessä...mutta tällä kertaa sehän oli vaan positiivinen juttu.

Etummainen makuuhuone ennen ja jälkeen lattianmaalausta:
Tänään kävin vielä sutimassa toisen kerroksen telalla. Samalla maalasin keittiön lattian, joten enää olisi suuri olohuone jäljellä. Voi polviparat..Jos joku kaipailee lisätietoja tuosta lattianhionnasta, niin käytössä oli siis vuokrattu n. 2kW lattianhoitokone (ei siis hiomakone), johon asennettiin hiomalaikka. Mies käytti hiomapaperin karkeuksina 60, 80 ja 100. Niitä meni 3 x 60, 3 x 80 ja 2 x 100 ja niillä hioi noin 80 neliötä puhtaaksi.
Lattioiden reunoilla kiertävissä lankuissa oli vielä vanhaa maalia, sen meidän poitsut karhensivat käsin. Kiitokset avusta <3

Ainiin, toissapäivänä miestä odotellessa aloitin hirsien maalaamisen. Maali on Sateenkaarivärien
Vanhanajan kaseiinimaali, joka sisältää mm. kaseiinia (maidon juustoaine), unikkoöljyä ja titaanioksidia.
Todella kiitollista maalattavaa, hyytelömäinen maali on riittoisaa, hyvin levittyvää ja ehkä hitusen helmiäinen.
Miinuspuoli: se haisee Tummelilta. Tiedättekö, se lehmien utarevoide :D

Yhden maalauskerran jälkeen tulos on oikeasti vanhan maalipinnan näköinen. Kysymys kuuluu, vieläkö sen toisen kerran maalaisi vai jättäisikös noin...katsotaan mitä silmä sanoo kun tuota jonkun aikaa katselee.Kaseiinimaalia aion käyttää myös keittiön Enso-tapeteille, sävytän toisella maitopohjaisella värillä sitä vihertäväksi. Saas katsoa mitä siitä sitten tulee, ei aavistustakaan miten nuo kaksi reagoivat toisiinsa. Toivon mukaan sillä tavoin että pysyvät seinässä seuraavat 50 vuotta tuleville sukupolville :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti