sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kaksi viikkoa


On vierähtänyt pari viikkoa edellisestä päivityksestä, tuntuu ihan liian ylivoimaiselta saada itsestään muutamaa sanaa irti kaiken kiireen keskellä. Olen joutunut takomaan päähäni (samalla taon miehen päätä) että muuttoon on kaksi viikkoa aikaa ja kämppä on retuperällä! Kaikkiin ärsyttäviin pikkuhommiin (riveiden siistiminen, naulojen poisto, jätettävien pinkojen siistiminen ja miljoona muuta..) on tuhrautunut mieheltä tärkeitä tunteja, mutta jälki on todella siistiä (kiitos rax, olet tehnyt ihan uskomatonta työtä). Minä sain loputkin yläkerran asunnon ikkunat puhtaiksi. Tosin niissä on jo pikkumiehen kädenjälkiä kun pitää päästä katselemaan junia. Ei haittaa.Viikko sitten mies innostui haravoimaan lehtiä, se tuntui lähinnä turhauttavalta. Mutta, olen aivan varma että ensi kesänä olen iloinen, että ne on haravoitu.
Lehtiä oli muutaman vuoden ajalta, nurmikko on yhdestä puiston osasta kokonaan kuollut ja maassa itää satoja puuvauvoja..

Mies on juuri tällä hetkellä hiomassa lautalattiaa maalausta varten, kävin vuokraamassa lattianhoitokoneen viikonlopuksi Cramolta. Tätä hetkeä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt alkaa tuntumaan että ehkä se kaksi viikkoa riittää :)
Yläkerran asunnosta hiotaan lattiat keittiön, olohuoneen ja toisen makuuhuoneen osalta. Eteisessä, rappusissa ja perämakkarissa on vanha maali lattiassa joten päätös oli, että niillä ei ole niin kiire. Vanha maali on tumma punaruskea, ostamani uusi maali on harmahtava ruskea. Opettelen elämään asian kanssa ;)

Sävy oli 2132, mutta ei sitä Tikkurilan sivuilta löytynyt, tämä löytyi googlella ja on edes lähellä valitsemaani sävyä:Olisin halunnut vaaleanharmaat lattiat mutta maalia myynyt neiti-ihminen oli sitä mieltä, että sitä tarvitaan sitten useampi kerros jos meinataan saada vanha maali piiloon (sitä vanhaa punaruskeaa kun on jokaisessa hiotussakin huoneessa reunalaudoissa). Ehkä sitä vaaleaa harmaata sitten sinne alakerran asuntoon :)

Seinämaalit on myös hankittu. Tilasin Wanha Wiljamin verkkokaupasta Sateenkaarivärin kaseiinitemperaa 
Koska meillä oli kiirus saada maalit nyt viikonlopuksi, niin olivat niin ihania että pyysivät lähettämään tuotteen meille suoraan tehtaalta. Iso kiitos tästä, Wanha Wiljami saa meistä varmasti asiakkaan jatkossakin.
Mutta koska mikään ei tietenkään mene kuten on aikataulutettu, oli maalipurkkini lähtenyt toiselle puolelle Suomea ja minulle tuli pahvilaatikollinen jonkun onnekkaan karnaubavahaa :D Joten ei ole maalia seinissä....

Onneksi ainoa huone, jonka seinät on aivan pakko saada maalatuksi ennen muuttoa, on keittiö.Aikansa kulahtanut ja likaantunut, keltaiseksi maalattu Enso-tapetti täytyy saada maalatuksi ennenkun keittiötä voidaan kalustaa millään lailla. Miksi täytyy? No kun mä haluan. Piste ;)
Muissa huoneissa olevat hirsiseinät maalataan jos ehditään.

Keittiön kuvasta näkee yhden ylimääräisen oven (poistin seinästä palan homeista 80-luvun välitila-muovia). Ilmeisesti keittiössä on ollut kaksi erillistä komeroa, toinen kylmä- ja toinen kuivakomero. Nyt tuo toinen ovi on peitetty ja komero on yhtenäinen. Komeroon olemme kaavailleet jonain päivänä vessaa ja suihkukoppia. Nyt yläkerrassa ei ole kumpaakaan, vaan käytämme alakerran vuokraamattomassa päädyssä olevia tiloja, jotka taasen ovat purkukuntoisia kosteusvaurion takia ja sinne kuljetaan kylmän avovintin kautta. Kätevää lapsiperheessä, eikös vain?
Vuokralaisella olevassa odotussalissa on sitten terveellisempi wc/suihku-ratkaisu.

Mistä pääsemmekin siihen aiheeseen, että vuokralaisemme muuttaa vuoden vaihteessa pois! Kävin siellä tänään ja asunto on kaunis valkoisine puuovineen ja harmaavalkoisine tapetteineen.
En malta odottaa että saan tännekin kuvia siitä asunnosta. Niihin tiloihin rakastuin ja näemmä rakkaus elää yhä, vaikkemme ole nähneet noita tiloja pitkään aikaan.

Miinuksena tuosta vuokralaisen poismuutosta voisi mainita, että olimme laskeneet maksavamme talven lämmitysöljyt vuokratuloilla...hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti