lauantai 31. elokuuta 2013

suklaata ja apiloita


Tämä viikonloppu on pyhitetty vintin siivoamiselle. Avovintillä on edelleen kaikki yläkerran remontin purkuroina, kuten muovimatot ja huonokuntoisuuden takia poistetut pinkopahvit.
Pinkopahvit komeine tapettipintoineen lähtevät kiertämään, niitä tullaan huomenna hakemaan. Täytyy kyllä kysyä noutavalta henkilöltä, että mihin tarkoitukseen menevät, sillä ilmoittelin niistä lähinnä askartelua silmälläpitäen :)
Jokaisesta tapettimallista otan meillekin palat jemmaan, jos sillä saisi hieman historiaa säilymään..

Vintillä on myös viime viikolla mustaksi maalaamani tuolit, jotka tulevat alakerran ruokapöydän ääreen. Nämä on tuotu makasiinista, niitä on oikeasti kolme mutta yhden tuolin viilupintainen istuin on liian vahingoittunut jatkuvaa käyttöä ajatellen.
Mikä lie tuolien alkuperä, istuimeen on ruuvattu kiinni metallilaatalla numerot 161 ja 128, joten on oletettavaa että ne on olleet istumapaikkojen numeroita (?).

Muuten tässä on puuhastelut olleet vähissä, sillä neljällä pojalla on ollut enterorokko ja itselläkin kurja olo. Kurjaan oloon toki auttaa lääkkeet, kuten suklaa ;)
Suklaata myös sulatin ja kokeilin tällaisella nettikauppaheräteostos-muotilla jos saisi aikaan hieman erikoisempia konvehteja joululahjaksi, ja saihan sillä! :D
Josko meidänkin surkea tuuri olisi pikkuhiljaa tulossa tiensä päähän, sillä kotipihasta on bongattu useampia neliapiloita :) Mukavaa viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Tuoleista tuli hienot ja suklaahan auttaa aina...:)

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskat suklaamuotit! Mustat tuolitkin ovat nätit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti tuo oli olevinaan saippuamuotti, mutta hyvin se sopii tuohonkin tarkoitukseen :D
   Ja kiitos, minusta musta väri istui noihin tuoleihin hyvin. Väri on sama silkinhimmeä musta kuin hiljan maalattu alakerran keittiön puuhella, saattaapi olla että maalaan kaikki ne keittiöön tulevat tuolit tuolla värillä, niitä on muutamaa erilaista mallia.

   Poista
 3. Pakko kertoa törmäsin kajaanissa eräässä kahvilassa näihin samoihin tuoleihin olivat alkuperäisessä lakkauksessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, olen kyllä utelias tuolien alkuperän suhteen :)

   Poista
 4. Tuolit on tosi kivat mustana! Mun tekisi mieli maalata kaikki mustaksi, mutta en uskalla :-) Jos jotain pientä laittais mustaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin kivat, että ehkä tosiaan uskallan maalata muutkin keittiöön menevät tuolit samanvärisiksi :) Tavallaan haluaisin säilyttää muiden tuolien alkuperäisen asun kun ovat aika hyvässä kunnossa, mutta sitten toisaalta pitäisi kai pystyä ajattelemaan sitä että niistä tulisi paljon mieluisammat itselle jos olisivat toisenlaiset...

   Poista
 5. Ks. linkki

  http://www.peda.net/verkkolehti/laukaa/lievestuore/historiaa?m=content&a_id=45

  Terv. Kyläläinen utelias blogin seuraaja

  PS: jos löytyy Wanhoja liepeen raitilta jne. olevia kuvia niin olen kiinnostunut näkemään!

  SP: ippe87(a) msn . com

  VastaaPoista
 6. *kuvia sana puuttuu välistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys kyläläinen ja kiitos linkistä :)
   Koulun tuolit ovat muutoin olleet täysin samanlaisia, mutta meidän tuoleissa selkänoja on suora, eikä meidän tuoleissa ole poikkipuuta jalkojen välissä lainkaan, sekä numerointi on metallilaatalla ruuvattu istuinosaan kiinni. Läheltä varmasti liippaa!

   Itsekin olen koittanut vanhoja kuvia metsästää netistä, mutta vaikeahan niitä on löytää.
   Laurinkylän koulun historianluokassa on kuulema muutama vanha kuva Liepeen keskustan rakennuksista ja meidänkin asemasta 30-luvulla, opettaja oli ystävällisesti sen meidän pojalle kopioinut :)

   Poista