lauantai 7. syyskuuta 2013

Etelästä tullut idiootti

Minusta on hieno asia, että vanhat julkiset rakennukset saavat uuden tarkoituksen yksityisten henkilöiden ja yritysten kautta ja voivat säilyä jälkipolville.
Ilman tätä vaihtoehtoa rakennukset satavarmasti päätyisivät ilkivallan kohteeksi ja vaurioitusivat peruuttamattomasti.

Tällaisen rakennuksen omistajana on vedettävä raja siihen, ketä kiinteistön alueelle päästää.
Emme voi millään valikoida, että vain hyvin käyttäytyvät ihmiset saavat istahtaa portaillemme odottamaan junaa, koska silloin kaikki istuisivat portaillemme. Nytkin siinä riittää roskaa ja tumppeja vaikka istuminen on kaikilta kielletty..
Läpikulku ja ilkivalta pihallamme on vähentynyt PALJON mutta ei ole täysin loppunut.

Kuulimme kautta rantain, että muuan paikallinen mies on nimitellyt meitä "etelästä tulleiksi idiooteiksi". Miksi?
En tiedä mitä olemme tehneet ansaitaksemme tämän kyseenalaisen kunnian, mutta hetken sille naureskelin ja sitten se alkoi kaivelemaan..ja nyt on myönnettävä että pahoitin kuin pahoitinkin mieleni.
Olen ollut hyvin ylpeä saavutuksistamme tässä ihanassa talossa, jota omin voimin ja hartiapankilla remontoidaan työssäkäynnin ja suurperheen pyörittämisen ohella.

Asemarakennus on pienen kylän ylpeys ja haluamme että se on sitä jatkossakin, sitä saa katsella yllin kyllin vaan ei mielellään koskea, sillä meidänkin perheemme on oikeutettu turvallisuuteen, kotirauhaan ja yksityisyyteen.

Tämäkö tekee meistä idiootteja? Selvä. Mutta etelästä me emme ole, vaan Keski-Suomen ikiomia idiootteja. 14 kommenttia:

 1. Tsemppiä teille ja jätä tylyt kommentit omaan arvoonsa. Yleensä ihmiset haluavat nimenomaan tuollaisilla asioilla provosoida ja pahoittaa toisten mieltä. Teette upeaa työtä!

  VastaaPoista
 2. Komppaan wanhaa wallankumousta. Näitä arvostelijoita riittää joka kylällä.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä minäkin; tuollaiset kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Aina niitä arvostelijoita ja kateellisia riittää, mutta ymmärrän toki, että pahoitit mielesi noista inhottavista sanoista. Kulkekaa kylällä kuitenkin pystypäin, sillä olettehan tehneet kulttuuriteon pelastamalla vanhan rakennuksen ja tekemällä siitä kodin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos WW, Pirjo ja Piipe, enköhän minä tästä taas tokene, sain tuohtumuksesta hyvät kiksit mennä taas repimään muovimattoa lattiasta ;)

  VastaaPoista
 5. Aijai, kateus se siellä taitaa omasta mielestään paljasjalkaisten mieliä kaivella. Aina on ihmisiä, joilla on vain pahaa sanottavanaan, joten varmasti on ihmisiä, jotka osaavat arvostaa aikaansaamisianne :) Meistä ei toistaiseksi ole sanottu ilkeitä... Mutta mitenkä sitten ottaa kommentti: Ai olet taiteilija? No sitten ymmärrän, taiteilija sopiikin sellaiseen boheemiin taloon. :D

  VastaaPoista
 6. Tässä ois pari mitä tuli taas mieleen

  http://vaunut.org/kuva/54924?u=2012
  http://vaunut.org/kuva/54858?u=2012

  Nimimerkki: Utelias Liepeeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos, tuo maisemakuva antoikin jo paljon uutta tietoa siitä miten rakennukset ovat aiemmin sijoittuneet

   Poista
 7. Semmonen sanontahan on olemassa, että "Mitäs sitä hampaattomien puheista" eli antaa niiden louskuttaa rauhassa :-) Ikävää tuommonen tietty on mut kuuluu pienen kylän "tapoihin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Louskuttakoon, en jaksa enää nostaa verenpainettani aiheesta :)

   Poista
 8. Olen todella pahoillani tuon ko. kyläläisen puheista :( ON TOdellakin hienoa, että noin näyttävästä ja keskeisestä rakennuksesta pidetään huolta ja kaikki kyläläiset saavat sen komeutta ihailla. Itsekin olisin halunnut talon aikoinaan ostaa, mutta pihkura kun oli uuden rakentaminen jo aloitettu :) Hyvää syksyä ja voimia tuleviin projekteihin! t. yks kyläläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, paikallisilta saadut positiiviset palautteet lämmittää aina :)

   Poista
 9. Jaaa. Aika tyypillinen suhtautuminen kotikulmilla, jos joku tekee jotain erilaista. Älä välitä, ne ovat vaan kaavoihinsa kangistuneita jurputtajia. Jokaisella kylällä on omat juoruakkansa (ja ukkonsa), tekevät sillä hallaa vaan itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä akkoja ja ukkoja on nähty kyllä. Ihan hiljattain yksi tällainen pariskunta uhkasi haastaa tyttäremme oikeuteen kun tämä kävi huomauttamassa että poistuisivatko metelöimästä ;)

   Poista