sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vespuolen huutokauppa

 

Isäni kotipitäjällä huutokaupattiin koulun irtaimisto ja ilman muuta minäkin olin siellä pojan kanssa tiirailemassa, jos löytäisimme vanhoja koulutuoleja, karttoja, opetustauluja yms.Tiloissa oli tänään melko surullinen tunnelma, kun kävimme vielä noukkimassa tavaroita. Kyläkoulujen lakkauttaminen riipii aikalailla, mielestäni tämänhetkinen tahtotila laittaa satoja lapsia samaan kouluun pitkine matkoineen on jotain aivan järjetöntä.

Tästä koulusta tulee toivon mukaan jollekulle onnekkaalle koti (ja jos tämä joku joskus lukee tätä, niin pikku vinkkinä: piilotin sinulle aarteen yhden luokkahuoneen seinähyllylle ;) ).
Vespuolen koulu on minun lapsuuden haaveeni kodiksi, mutta ihan helpolla en enää ikiomasta rautatieasemastani luopuisi :)

Kävi sitten meille kahdelle hamsterille niin, että mukaan tarttui karttoja, opetustauluja, kemian välineitä, kirjoja, opettajan pöytiä, tuoleja.....

Kaikkea en itse pidä, vaan osa menee kiertoon. 
Mitäpä minä tällä kaikella, mutta kuten Sulo Vilenkin totesi: "Sain niin halavalla". 

4 kommenttia:

 1. Upeita aarteita!

  Tuo lasten yhteen isoon laitokseen tunkeminen on kyllä niin raivostuttavaa.Monesti päättäjät vetoavat, että koulujen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi, mutta sehän on pötypuhetta. Toivottavasti koulu saa sentään jonkun kivan uuden omistajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tietysti hieman erilaista kunnostaa kyläkouluja, kuin tehdä megaremontteja isoihin kouluhin home- ja sisäilmaongelmien vuoksi.
   Mutta kuinka moni lapsi syrjäytyy jo senkin vuoksi, ettei suuressa koulussa kukaan huomaa häntä ja huomioi hänen yksilöllisiä tarpeitaan, mitä tällainen laitoshakuisuus tekee lasten kehitykselle ja nouseeko samaa tahtia tarve nuorten mielenterveystyöhön. Säästääkö kyläkoulujen lakkauttaminen kuitenkaan pitkällä tähtäimellä pennin penniä vai onko se vain kulujen siirtämistä jonkun toisen budjetin alle?
   Koko aihe on ehkä sellainen että hitusen paineet nousee ;)

   Poista
 2. Niinpä niin; suuri ei ole aina kaunista ja siksi on niin surullista, kun pieniä kouluja lakkautetaan ja lapset sullotaan isoihin kouluihin. Samaa tahtia lisääntyvät kyllä ongelmatkin ja sekin on niin surullista, miten joidenkin lasten koulupäivä pitenee kyytien takia.

  Mutta sinulle onnea, kun löysit mukavaa tavaraa mukaan vietäväksi!

  VastaaPoista